fbpx

Virtual Reality Floaten

Nederland heeft Europese primeur met Space Floaten

FloatSpa laat klanten ‘als astronaut door ruimte zweven’ met VR-bril

AMSTERDAM – De twee Nederlandse vestigingen van FloatSpa introduceren in maart als eerste in Europa het zogeheten Space Floaten. Dat is gewichtloos en zonder prikkels op zout water drijven met een speciaal ontwikkelde VR-bril op. Daardoor krijgen mensen het idee dat ze als een astronaut gewichtloos door de ruimte zweven en de aarde kunnen zien.

In de tweede helft van dit jaar wordt die ruimte-ervaring nog versterkt door een liveverbinding met het camerasysteem van SpaceVR, dat met een eigen satelliet aan ruimtestation ISS wordt gekoppeld.

Bij floaten drijven mensen op zout water met het magnesiumrijke Epsomzout, om het zogeheten Dode Zee-effect te simuleren. Het water is verwarmd tot 35,5 graden Celsius, zodat het lichaam geen temperatuurverschil voelt tussen water en lucht en de hersenen denken dat je zweeft. Daardoor worden alle prikkels uitgesloten, wat ontspannend, stress verlagend en zelfs pijn verlichtend werkt. Deze techniek heet officieel Floatation REST (Restricted Environmental Stimulation Technique) en is in 1954 ontwikkeld en toegepast door de Amerikaanse neuropsycholoog Professor Dr. John Lilly, verbonden aan het National Institute of Mental Health in Bethesda. Sinds de jaren ’80 werd floaten wereldwijd steeds populairder en tegenwoordig bieden verschillende welnesscentra en sauna’s het aan. Inmiddels zijn de positieve effecten van deze ontspanningsmethode wetenschappelijk bewezen. Floaten helpt tegen slaapproblemen, reduceert de aanmaak van stresshormonen, verbetert de bloedsomloop, concentratie en creativiteit en verlicht (chronische) pijn door bijvoorbeeld migraine, reuma of een spierziekte.

FloatSpa heeft in zijn vestigingen in Amsterdam en Den Haag privé floatrooms met speciale cabines ingericht en gaat met Space Floaten nog een stap verder. Via de VR-bril van Silicon Valley startup SpaceVR kunnen mensen het gevoel van gewichtloosheid dat een astronaut ervaart combineren met 360 graden videobeelden van de aarde, gezien vanuit de ruimte. Voor astronauten in de ruimte was dit een overweldigende ervaring die hun blik op de wereld totaal veranderde. SpaceVR denkt dat mensen diezelfde zogeheten ‘overview experience’ kunnen beleven via Space Floaten.

NU bij pre-order aankoop bij bezoek een voucher een 15% korting voor je volgende bezoek of om weg te geven aan een vriend(in)

Wat is floaten

Floaten is het gewichtloos en zonder prikkels drijven op zout water in een speciaal daarvoor ontwikkelde privé floatroom. Floaten is een bewezen ontspanningsmethode die zeer efficiënt en doeltreffend is: 1 uur floaten staat gelijk aan 5 uur slapen. Een wellness ervaring met een maximaal en wetenschappelijk resultaat.

  • effectief voor mensen met slaap problemen
  • reduceert de aanmaak van stresshormonen
  • werkt stress verlagend en preventief tegen stress
  • verbetert de bloedsomloop ten gunste van alle spieren en organen
  • bestrijdt vermoeidheid en de gevolgen van een jetlag
  • verbetert concentratie en creativiteit
  • verlicht (chronische) pijn ten gevolge van bijvoorbeeld migraine en reuma of een spierziekte
  • bevordert herstel na een lichamelijke top(sport)prestatie
  • stimuleert mentale voorbereiding (op bijvoorbeeld, examens, vergaderingen, presentaties)

Totale ontspanning

Wie ooit in de Dode Zee heeft gezwommen, heeft floaten eigenlijk al ervaren. Het komt er in het kort op neer dat je drijft op ruim 30 cm (epsom) zout water in een speciaal daarvoor ontwikkelde privé  floatroom. Tijdens het floaten worden de prikkels zwaartekracht, geluid en licht uitgesloten. Officieel wordt dit Floatation REST (Restricted Environmental Stimulation Technique) genoemd.
Het water in de floatroom en de omgeving worden verwarmd op 35,5°C zodat je lichaam geen temperatuurverschil voelt tussen het water en de lucht er buiten. Hierdoor ‘denken’ je hersenen dat je lichaam ‘zweeft’. Elke spier in je lichaam kan zich totaal ontspannen. Floaten is de manier om de diepste ontspanning te bereiken die je kunt ervaren.

Call Now ButtonReserveer nu